lunes, 15 de agosto de 2011

Alta Alella confia en el bon temps i espera una collita magnífica el 2011


El mes de juliol ha estat caracteritzat per unes temperatures extremadament baixes per l’època acompanyades de pluges abundants. El fred ha retardat la maduració i l’excés d’aigua ha provocat un creixement important del raïm, fet que ha comportat un aprimament del gruix de la pell. Això, sumat a l’acumulació de sucres que es produeix en aquest moment de la maduració, fa que el risc de podrit sigui alt. Vicenç Galbany, enòleg d’Alta Alella – Cava Privat, es mostra optimista però cautelós: “Aquests dies torna a fer sol, confiem que seguirà així. Si durant el mes d’agost fa el temps que cal esperar d’aquesta època de l’any, podríem trobar-nos amb una collita excepcional. Si torna a ploure i a fer fred, algunes varietats podrien veure’s molt afectades”.
Les varietats primerenques de la finca d’Alta Alella, com el Muscat o el Pinot Noir es troben completament verolades i en un estat de maduració avançat. Varietats com la Pansa Blanca o el Syrah, que representen el 70% de les vinyes d’Alta Alella, es troben en un 50 o 60% de verol i amb una sanitat impecable. D’altres de més tardanes, com el Cabernet Sauvignon o la Parellada, tot just comencen a verolar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario