miércoles, 7 de septiembre de 2011

Els cellers de la DO Alella ja es troben en ple procés de verema


Aquests són dies de molta activitat a la DO Alella; la majoria dels seus cellers ja han començat a collir el raïm. El primer en fer-ho va ser Alta Alella, que s’hi va posar a mitjans d’agost amb varietats com la Pinot Noir o la Chardonnay, que s’han de collir més verdes que d’altres per a l’elaboració del vi base per a cava. Vicenç Galbany, enòleg d’Alta Alella, explica que “amb les calors dels darrers dies hem obtingut bones maduracions i això ha comportat un molt bon equilibri grau-acidesa en blancs”.
Al celler Bouquet d’Alella ja han començat a collir la Garnatxa Blanca amb què elaboren els seus vins blancs. Toni Cerdà, responsable del celler, confessa que “estàvem una mica espantats pel temps que havia fet durant el mes de juliol, però l’arribada de la calor ens ha tranquil·litzat perquè tot es va posar al seu lloc i estem collint un raïm de qualitat excel·lent”.
Com és habitual, a l’altre costat de la Serralada Litoral, el moment d’iniciar la verema arribarà una mica més tard. Enric Gil, enòleg del celler Can Roda, amb seu a Santa Maria de Martorelles, explica que “ja falta ben poc per començar a collir, però no ens hi posarem fins que el raïm tingui el grau i l’acidesa perfectes per elaborar els vins que volem fer-ne. Estem fent anàlisis gairebé diàriament per determinar el moment exacte que començarem a collir”. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario