martes, 11 de octubre de 2011

Fantàstica acollida dels primers actes de la Setmana del Vi DO Alella


El passat divendres 23 es va donar el tret de sortida a la segona edició de la Setmana del Vi DO Alella amb la xerrada que els enòlegs dels cellers Alella Vinícola i Marquès d’Alella van oferir a la sala Àmbit Cultural del Corte Inglés de Portal de l’Àngel. Xavier Garcia i Xevi Carbonell van explicar al públic que omplia la sala les característiques del terrer de la DO Alella, que permeten que en aquest territori s’hi elaborin vins amb una personalitat que els diferencia dels què es fan en altres indrets.

Després de l’arrencada, i durant el cap de setmana, es van succeir una quinzena d’activitats programades amb l’objectiu de donar a conèixer els vins de la DO Alella. Algunes d’elles van gaudir de tant d’èxit que va caler tancar les llistes d’inscripció per excés de demanda. Destaquen les visites teatralitzades a la cella vinaria, el celler romà de Teià, i l’obertura de portes dels diferents cellers de la DO (algunes d’elles amb complements ben originals, com la visita que Alta Alella va oferir per donar a conèixer el treball que hi fan amb la varietat Syrah, o el tast de mostos a mig fermentar que va tenir lloc a la seu d’Alella Vinícola). El ventall d’opcions gastronòmiques és prou ampli. Aquest cap de setmana van omplir menjadors tant el sopar-maridatge amb música en directe i projeccions de fotografies de vinya del restaurant Cuinalella (Alella), com el menú desgustació amb maridatge del restaurant Sant Miquel (Vallromanes), en què els autors de cada vi tastat van comentar-ne les característiques als comensals.
La Setmana del Vi DO Alella s’allargarà, amb diverses activitats diàries, fins el diumenge 2 d’octubre. El programa complet es pot consultar a www.pansablanca.cat


No hay comentarios:

Publicar un comentario